Ворог намагається поновити наступ на Слов'янському напрямі Ямпель - Сіверськ. Щоб форсувати річку Сіверський Донець ним планується зведення переправи. Про це повідомляють у Генштабі України.

Так, у цьому районі спостерігається зосередження спеціальної техніки для наведення понтонно-мостової переправи. Для посилення угруповання військ та активізації наступу окупанти здійснюють перекидання додаткових підрозділів.

Крім того, російські окупанти не припиняються наступальні дії на Сході та намагання взяти під повний контроль території Луганської та Донецької областей. Продовжуються обстріли українських військ у глибині оборони.

Також у Генштабі вважають, що ще зберігається небезпека ракетних обстрілів та авіаударів зі сторони Білорусі.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

На території Маріуполя противник намагається відновити роботу порту, зокрема ведуться роботи з розмінування.

Також окупанти намагаються утримати зайняті Південнобузький та таврійські напрямки. В цих районах ведеться розвідка, облаштовуються інженерні позиції та логістика.

Продовжуються обстріли у Криворізькому та Миколаївському напрямках, додатково розгортаються підрозділі ствольної та ракетної артилерії.

Також військові зазначають, що лише за добу з 21 по 22 травня на Донецькому та луганському напрямах було відбито 11 атак ворога, а російські війська продовжують тактику терору цивільного населення на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, українців попередили про небезпечний фейк від росіян: дезінформують, щоб нашкодити.
Раніше ми писали, що українці збираються зміцнити кордони з Білоруссю в Житомирській області: сценарій 24 лютого більше не повториться.