Військовий експерт Сергій Грабський розповів про стан справ на фронті, і чому можна вважати вже зараз, що Україна виграла оборону Донбасу.

Про це він розповів у своєму новому інтерв'ю для порталу Новини.Live.

Раніше Міністр оборони України Олексій Резніков під час виступу в Раді закордонних справ ЄС за участю Генсека НАТО заявив, що Росія почала підготовку до довгострокової війни проти України, і вони вже почали накопичувати на кордонах свої військові резерви.

Сергій Грабський, фото: РБК-Україна
Сергій Грабський, фото: РБК-Україна

Військовий експерт Сергій Грабський розповів, що це може означати насправді для ЗСУ.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зараз ворог припинив всі наступальні дії, і робиться це для поліпшення тактичного становища. Також, риторика росіян зараз говорить про те, що вони не готові сідати за стіл переговорів.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Додатковою ознакою того, що росіяни мають намір продовжувати війну з Україною, є створення на нових територіях окупаційних адміністрацій. У них є все ж надія, що Україна не зможе вистояти, однак, це не так. Їм не виграти цю війну ніколи.

"Що стосується настання паузи у військових діях, то це обумовлено і військовою логікою. Ця логіка говорить, що після фази оборонних або наступальних операцій обов'язково настає фаза пауза в бойових діях. Тим не менш, можна вже сказати: ми фактично виграли оборонну битву на Донбасі – противник не домігся успіхів, хоча ще 3-5 днів продовжуватиме активні бойові дії. У той же час Динаміка вказує на те, що ми утримали ситуацію під контролем, і ми готуємося до наступних битв, так само як і противник"- розповідає Сергій Грабський.

Донбас, фото: вільне джерело
Донбас, фото: вільне джерело

Всі подальші події будуть залежати від темпу переміщення резервів. На скільки ще може затягнутися війна-ніхто не може передбачити.

Нагадаємо, що в мережі показали, як змінилася карта бойових дій та апетити загарбників-ЗСУ відтіснило ворога з України

Раніше повідомлялося, що захисник Маріуполя попрощався з "Азовсталлю" і звернувся до всієї України

Також, українські десантники знищили Сучасні безпілотники окупантів: ЗРК спрацювали на відмінно