Окупанти заблокували вʼїзд і виїзд у місто Василівка Запорізької області, люди хотіли евакуюватися на підконтрольну Україні територію.

"Перед блок постом рф знаходяться понад 1000 машин, яких не пропускають на підконтрольну територію України та на окуповану територію. В машинах знаходяться жінки та діти", - повідомляє заступник голови Запорізької ОДА Злата Некрасова.

Заблоковані авто на Запоріжжі. Фото: Telegram
Заблоковані авто на Запоріжжі. Фото: Telegram

Наразі у Василівці окупанти не пропускають людей ні на підконтрольну територію України, ні на окуповану, розповіла Некрасова. Повідомляється, що адміністрація за допомогою волонтерського руху організовує підвіз води та їжі до заблокованих на дорозі мешканців.

Проїзд через блокпост російських окупантів у містів Васильівці було закрито 18 травня через інтенсивні бойові дії на території. Біженці з Оріхова, Енергодара, Бердянська та сіл Херсонщини вже третю добу сидять у автівках.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Волонтери привезли їжу. Фото: Telegram
Волонтери привезли їжу. Фото: Telegram

В результаті, понад тисячу автомобілів стоять тут уже другу добу. Кілометрові колони цивільних автомобілів зафіксовані на численних відео, які також розміщені у соцмережі.

Наразі під контролем окупантів перебуває частина Запорізької області уздовж Азовського моря, зокрема Мелітополь і Бердянськ.

Нагадаємо, раніше ми писали, що президент Молдови Майя Санду вимагає від рф виведення військ з "Придністров'я".

Як повідомляв портал "Знай.ua", у російській армії почали шукати "цапів відбувайлів", а також покривати винних.

Також "Знай.ua" писав, що спікекр МЗС рф захарова назвала, де можуть "бути розміщені засоби ППО".