Президент Молдови вимагає вивести війська рф з території так званого "Придністров'я", щоб країна могла зберігати нейтральний статус, прописаний у Конституції.

Майя Санду в Європарламенті заявила, що російські військові повинні бути виведені з території Придністров'я, оскільки вони порушують нейтралітет Республіки. Про це повідомило видання Nokta.

Майя Санду. Фото: Youtube
Майя Санду. Фото: Youtube

Це дуже серйозна заява на тлі зростаючої напруженості в Придністров'ї та фактичній відсутності боєздатної армії у самої Молдови. Санду зазначила, що вона сама і громадяни країни є прихильниками мирного вирішення конфлікту, який повністю збереже суверенітет Молдови та територіальну цілісність усередині міжнародно визнаних кордонів.

Санду знову підкреслила, що Молдова є нейтральною країною згідно з Конституцією, і що більшість громадян підтримують це. Однак, щоб Молдова могла бути по-справжньому нейтральною державою, Росія має вивести війська з її території.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Придністров'я
Придністров'я

"Їхня присутність у Придністровському регіоні докорінно порушує наш нейтралітет і нашу незалежність", - зазначила Мая Санду, чим викликала оплески євродепутатів.

Також вона наголосила, що країна розробила план мирної реінтеграції країни, яке спрямовуватиме дії, щоб тримати ситуацію стабільною.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у британській розвідці розповіли про роль сім'ї Кадирова в окупації Маріуполя.

Як повідомляв портал "Знай.ua", батько і син вирішили боротися з російськими окупантами разом, наглядають один за одним на фронті.

Також "Знай.ua" писав, що СБУ знешкодила ворожу ДРГ, яка намагалася проникнути в Миколаїв.