У середу, 18 травня в Україні та світі вшановують пам'ять жертв геноциду кримсько-татарського народу. Це болісний день для багатьох людей, що зараз розкидані по всьому світу, і пам'ять ніколи не піде.

18 травня-День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, як і День пам'яті жертв Голодомору, нагадують про те, що буває з людьми, позбавленими власної держави і потрапили під владу чужого.

Пам'ять про це в сьогоднішніх реаліях як ніколи гостра, так як тисячі українців вивозять їх окупованих територій насильно в Росію. Історія повторюється.

як жили татари у Криму 100 років тому
як жили татари у Криму 100 років тому

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Весь світ знає, що стоїть за цими страшними злочинами, і 18 травня - ще один доказ про те, як російська пропаганда бреше про Крим, називаючи це споконвічно російською землею. Саме тому цивілізований світ ніколи не визнаватиме анексію Кримського півострова, а незабаром і зовсім його повернуть назад під контроль України.

У 1944 році в цей день почався черговий жахливий злочин радянської влади, і створили вони його в той час, як весь світ боровся з фашистською Німеччиною.

кримські татари
кримські татари

Кримських татар силою вигнали в глухі товарні вагони, а також вивезли з рідної землі в Сибір і Середню Азію. Тисячі дітей на той час загинуло під час депортації, а іншим довелося боротися за життя в так званих "спецпоселеннях".

"Ця трагедія - наш спільний біль і історія, яку ми ніколи не забудемо. І коли вільний український Крим повернеться додому, ми разом віддамо належну повагу всім безневинним жертвам російського тоталітаризму. Пам'ятаємо!"- йдеться в повідомленні.

До слова, родичі української співачки Джамала на собі відчули цей біль, про що вона і написала дуже особисту пісню "1944", з якою і перемогла на Євробаченні в 2016 році. Ця пісня підходить не тільки під ті події, а й під те, що відбувається на українських землях сьогодні.

Нагадаємо, що Поворознюк емоційно висловився щодо війни і особисто Володимиру Путіну

Раніше повідомлялося, що СБУ перехопили розмову "жадібного" окупанта: з жахом очікує постачання Західної зброї для ЗСУ

Також, Кремль показово карає командирів окупаційних військ за провали в Україні