росія використовує цивільний аеропорт Бєлгорода для розміщення військової техніки та авіації.

На супутникових знімках, які оприлюднили журналісти "Схем", видно, що на території аеропорту знаходяться 8 гвинтокрилів, автівки та палатки, де може перебувати особовий склад або зберігатись бойові комплекти чи паливо.

На думку представника "Українського мілітарного центру" Юрія Збанацького, у східній частині аеропорту помітні сліди від проїзду автомобільної техніки. Цивільний аеропорт російські військові можуть використовувати для того, щоб евакуювати поранених та загиблих з зони бойових дій, або як перевалочного пункту для дозаправки бортів".

Незрозуміло, чому саме там зберігається техніка, адже вздовж кордону у рф достатньо військових аеродромів і особливої потреби перекидати бойові літаки та гелікоптери саме в цивільні аеропорти не мало бути. Проте, є думка, що цивільні аеропорти росіяни можуть використовувати в військових цілях.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Варто також нагадати, що у прифронтовій зоні аеропорти діють з обмеженнями через війну.

Нагадаємо, раніше ми писали, що росіяни планують передати окупований Маріуполь на поталу кадирівцям, які вже прибули шикувати на розвалинах міста.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в найближчі тижні окупанти продовжать масовані артилерійські удари, а також будуть намагатися активізувати наступ на Донбасі.

Також "Знай.ua" писав, що парламент Фінляндії, слідом за Швецією підтримав ідею долучитися до НАТО.