Вступ до НАТО Фінляндії вирішений — парламентарі проголосували абсолютною більшістю "за", проти проголосувало лише 8 депутатів.

17 травня, фінський парламент підтримав вступ країни до НАТО. Про це передає Укрінформ, посилаючись на фінське ЗМІ Yle.

Підтримали ідею вступу до Північно-атлантичного союзу 188 депутатів, "проти" - 8. Ще троє депутатів були відсутні.

Голосування відбулося через те, що депутат "Союзу лівих сил" Маркус Мустаярві вніс пропозицію у відповідь про відмову від приєднання до військового альянсу. Вона була відхилена більшістю парламентаріїв.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Президент та уряд у неділю вирішили, що Фінляндія подасть заявку на вступ до НАТО. Також Швеція вирішила приєднатися до Північноатлантичного військового альянсу.

Раніше Комітет у закордонних справах фінського парламенту виступив за те, щоб Фінляндія подала заявку на вступ до НАТО "з повними правами та обов'язками".

Всім було цікаво, як прореагує росія на вступ до НАТО Фінляндії та Швеції. Очільник МЗС рф лавров заявив, що рішення Фінляндії та Швецуії жодним чином не змінює ситуацію. Тепер очевидно, що вступ до НАТО - то був лише привід, як і будь-який інший, який потрібен лише для того аби виправдати свої антилюдські дії в Україні.

Нагадаємо, раніше ЗСУ показали росіянам, як використовують трофейну техніку проти окупантів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", путін почав особисто контролювати пересування військ на Донбасі.

Також "Знай.ua" писав, що український завод планував постачати агресору деталі до літаків, та підводних човнів.