Глава Пентагону Ллойд Остін провів телефонну розмову з українським колегою Олексієм Резніковим. Вони разом обговорили переговори з російським міністром оборони Сергієм Шойгу.

Про це глава Пентагону повідомив в Twitter у понеділок, 16 травня. Була обговорена ситуація на фронті, а також потреби Збройних сил України у протистоянні російській агресії.

Також, варто відзначити, що розмова була проведена після того, як Міноборони США переговорив з Сергієм Шойгу, і закликав його зробити все можливе для того, щоб завершити війну якомога швидше.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"Сьогодні я знову говорив з Олексієм Резніковим, щоб обговорити ситуацію на полі бою і потреби України в тому, що стосується забезпечення можливостей. Я поінформував його про свою телефонну розмову 13 травня з Міністром оборони Росії Сергієм Шойгу і підтвердив нашу непохитну підтримку суверенітету і безпеки України", – написав глава американського військового відомства.

Глава Пентагону Ллойд Остін, фото: GettyImages
Глава Пентагону Ллойд Остін, фото: GettyImages

Не можна не відзначити, що це перший контакт відомств на такому рівні з початку російського вторгнення в Україну. Це позитивний крок, однак, просувань в питанні немає.

Олексій Рєзніков. Фото: Facebook
Олексій Рєзніков. Фото: Facebook

Міністр закликав Росію негайно припинити вогонь на території України. "Обговорено актуальні питання міжнародної безпеки, включаючи ситуацію в Україні", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що історія українського героя, який боронив "Азовсталь" до останнього подиху

Раніше повідомлялося, що Михайло Подоляк закликав українців не забувати, що в країні не закінчилася війна

Також, дівчина з Азова, яка втратила коханого за три дні по весіллі пообіцяла вижити і помститися.