Міністри оборони 40 країн світу на своїй зустрічі прийняли стратегічне рішення про перехід української армії на західні калібри та техніку.

Про підтримку країн світу повідомив глава Міноборони Резніков на своїй сторінці у Facebook. Він написав про зустріч на американській авіабазі Рамштайн у Німеччині, де представники оборонних відомств понад 40 країн, не лише країн ЄС та НАТО, а також Африки, Близького Сходу і Перської затоки, Азійсько-Тихоокеанського регіону продемонстрували підтримку Україні.

"Це справжня коаліція, мета якої – не просто стримати Кремль, а перемогти російську тиранію, забезпечити цивілізованому світу можливість виграти цю війну", - зазначив Олексій Резніков.

Він підкреслив, що під час зустрічі були досягнуті важливі для України результати. Поперше, створено постійну Консультативну групу з питань оборони України.

Також, Рєзніков відзначив, що відбулись тектонічні зрушення на рівні філософії. Перехід на західні калібри і техніку – це стратегічне рішення, яке нарешті прийнято. Зокрема, ми вже отримуємо артилерію калібру 155-мм.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Поступово це забезпечить повну взаємосумісність української армії з арміями країн НАТО.

"Не буду приховувати – ще три місяці тому це завдання вважалося майже неможливим. Але завдяки мужності та професіоналізму українських воїнів, стійкості українського народу все змінилося", - сказав міністр оборони.

Також відзначається, що мова йшла не тільки про поставки зброї та боєприпасів, а про виробництво озброєнь та військової техніки, місце України у цих процесах.

"Наші артилеристи, які тренувалися на САУ 155-мм калібру на полігоні в одній з країн, уразили ціль з першого пострілу", - похвалився дипломат.

Загалом коаліція в підтримку України проти кремлівського зла посилюється, проте на думку Рєзнікова не варто тішитися наперед, адже реалізація домовленостей, навчання і логістика потребують певного часу.

Нагадаємо, раніше президент росії володимир путін черговий раз пригрозив країнам, які допомагають Україні під час війни.

Як повідомляв портал "Знай.ua", російські спецслужби примусово вивезли з Херсона іноземців.

Також "Знай.ua" писав, що Азовці провели операцію проти росіян під Запоріжжям.