Україні може знадобитися не менше 100 років для того, щоб впоратися з наслідками війни, яку розв'язала Росія.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, який порівняв те, що відбувається з Німеччиною.

За словами німецького лідера, навіть через 77 років Другої світової війни, час від часу по всій країні знаходять в землі снаряди, після чого знешкоджують їх. Те ж саме відбувається на всіх територіях, де велися бойові дії.

Олаф Шольц
Олаф Шольц

Через війну в Україні ситуація лише сильніше посилиться, і так званий "лічильник" знову збився. Україні доведеться заново знаходити всі снаряди, які залишили після себе російські окупанти. При цьому, політик зазначив, що країни Заходу допомагатимуть Україні, щоб якомога швидше відбудувати її після закінчення війни.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Небезпека снарядів, фото ДСНС
Небезпека снарядів, фото ДСНС

"Ті, хто живе в Німеччині, знають, що ми досі знаходимо бомби, які падали під час Другої світової... Україні доведеться ще протягом сотні років боротися з наслідками цієї війни. Такі війни мають тривалі наслідки - всі снаряди, що запускаються зараз, можуть роками залишатися в грунті", - сказав він.

Снаряди, фото - ДСНС
Снаряди, фото - ДСНС

До слова, за попередніми даними з офісу президента України, втрати України за час війни з Росією склали не менше 600 мільярдів доларів, тому допомога західних партнерів не завадить. Крім того, на відновлення всієї дорожньої інфраструктури може знадобитися не менше 3-4 років. Залишається лише викинути російську нечисть з наших територій, і почати будувати нову, сучасну країну.

Снаряд. Фото: скрін ДСНС
Снаряд. Фото: скрін ДСНС

Також, німецький канцлер в черговий раз поговорив по телефону з українським Президентом Володимиром Зеленським. Про теми обговорення Президент України написав у Twitter.

Нагадаємо, що морпіх Сергій Волинь поставив світ на вуха несамовитим кличем з Маріуполя

Раніше повідомлялося, що в Бєлгороді знову були чутні вибухи і звуки авіації, повідомили про те, що одна людина загинула-продовжують загострювати ситуацію

Також, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький серйозно попередив Європу