Стало відомо про те, що французькі та німецькі світові лідери продовжують наполягати на мирних переговорах України з Росією, а також вимагають виведення окупантських військ.

Про це повідомляє портал Bloomberg, посилаючись на брифінг Макрона і Шольца.

Канцлер Німеччини і президент Франції знову вирішили висловитися стосовно ситуації в Україні. За їхніми словами потрібно далі наполягати на проведенні переговорів про припинення вогню, однак на тих умовах, які вигідні Україні.

Олаф Шольц
Олаф Шольц

"Ми як і раніше зосереджені на нашій меті: зробити все можливе, щоб домогтися припинення вогню, допомогти Україні вести переговори на умовах, які вона вирішить, тому що наша позиція полягає в тому, щоб відстоювати суверенітет і територіальну цілісність України" - говорить Еммануель Макрон.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Припинення вогню на думку французького лідера-одна з головних умов успішних переговорів. Без цього буде неможливо домовитися про виведення військ, і Російська Федерація повинна зменшити свої імперські амбіції, і піти на умови України.

Еммануель Макрон, скріншот з відео
Еммануель Макрон, скріншот з відео

Далі Шольц і Макрон зазначили, що військова і фінансова підтримка України триватиме стільки, скільки буде потрібно, адже "Україна належить до європейської сім'ї", і це незмінно.

Зеленський і Макрон, скріншот: Youtube
Зеленський і Макрон, скріншот: Youtube

Весь цивілізований світ виступає проти воєн, тоді як Росія і її влада продовжує вести цю війну, в якій помирають невинні люди.

Нагадаємо, що захисники спіймали 21 окупанта-здалися в полон після того, як їх оточили в бункері

Раніше повідомлялося, що російські окупанти у Херсоні почали селити в "порожні" квартири своїх військових: вимагають від голів ОСББ списки

Також, Міноборони Британії Бен Уоллес назвав Путіна і його оточення нацистами