В ДБР повідомили, що після окупантів залишилися документи, які свідчать про злочини, які було вчинено на території України.

Вся отримана інформація надійде у тому числі до міжнародних інстанцій і жоден зі злочинців не уникне справедливого покарання. Про це йдеться у повідомлені ДБР.

Мапи ворогів. Фото: Telegram
Мапи ворогів. Фото: Telegram

Так, в установі розповідають, що наразі проводять розслідування на Сумщині. Слідчі ДБР виявили навмисно пошкоджені 322 житлові будинки та цивільні об'єкти.

"Слідчі ДБР знайшли важливі документи військових зс рф, які чітко дають розуміння, що росія готувалася захопити усю територію України. Уся ця інформація буде вивчена та долучена до матеріалів справи", - наголосив директор ДБР Олексій Сухачов.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Мапи ворогів. Фото: Telegram
Мапи ворогів. Фото: Telegram

Також було знайдено та зафіксовано місця, де злочинці з іншої країни катували мирних мешканців. Приблизно 34 людей було незаконного позбавлення волі та над ними проводили катування, використовуючи кийки, кайданки, металеві кліщі. На місці злочинів - одяг потерпілих зі слідами крові. Серед закатованих - двоє дітей.

Крім того, під час слідчих дій проводиться розмінування територій, а знайдені невикористані зброю і боєприпаси передають українським захисникам.

Було запропоновано об’єднати в окрему справу і низку проваджень щодо мародерства.

Нагадаємо, раніше у Маріуполі від нелюдських умов і хвороб може загинути ще 10 тисяч людей.

Як повідомляв портал "Знай.ua", російський окупант подзвонив своїй дружині, яка живе в прикордонному Україною місті, куди насильно евакуюють українських громадян.

Також "Знай.ua" писав, що глава європейської дипломатії Жозеп Боррель висловився про постачання озброєння Україні.