Голова Сумської прокуратури Олексій Тубелець 9 травня видав повідомлення про підозру депутату Охтирської районної ради ивід політичної партії "Наш Край".

Депутата підозрюють у державній зраді та розповсюдженні матеріалів із закликами до зміни меж території України. Про це повідомляють у СБУ.

СБУ. Фото: Facebook
СБУ. Фото: Facebook

СБУ стало відомо, що депутат мав проросійську позицію, та під час окупації Тростянецької громади співпрацював з окупантами.

Зокрема, забезпечував їх харчами, надавав інформацію про оптимальні шляхи пересування територією, супроводжуючи їх як на власному автотранспорті, так і на їх військовій техніці.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Більш того, депутат, спекулюючи на необхідних життєвих потребах під час окупації, закликав місцеве населення Тростянецької громади до так званих "перемовин" з військовослужбовцями країни-агресора.

СБУ. Фото: Facebook
СБУ. Фото: Facebook

У соцмережах зрадник поширював матеріали, які відповідно до висновків спеціалістів, є закликами до зміни меж території України.

Підозрюваного затримали та наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу, зрадника захопили та триматимуть під вартою, доки буде вирішуватися його доля.

Нагадаємо, раніше ми писали, що за словами колишнього командира Азова, ЗСУ готують деблокаду Маріуполя.

Як повідомляв портал "Знай.ua", російські пропагандисти вирішили змінити риторику, мастять лисину, як піднести народу поразку.

Також "Знай.ua" писав, що росія почала стягувати війська під Білгород заради "свого захисту".