Росія виводить деякі свої підрозділи з Харківської області через значні втрати - Генштаб ЗСУ

Йдеться про військових 138-ї окремої механізованої бригади 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу. Всі вони, за інформацією вирушили "на відновлення". Про це повідомляє Генеральний штаб збройних сил України.

Російська армія втратила танк. Фото: Telegram
Російська армія втратила танк. Фото: Telegram

За даними Генштабу ЗСУ, ймовірна причина виведення військ - втрати серед російських військових, та відсутність поповнення. Також значна частина рашистів-контрактників написали рапорти на звільнення.

Мапа бойових дій. Фото: Telegram
Мапа бойових дій. Фото: Telegram

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Російські війська почали відмовлятися виконувати накази військового керівництва. Окупанти "або відмовилися підкорятися наказам, або не виконують їх з тим ступенем завзяття, яку очікують від офіцерів".

"На Харківщині звільнено населені пункти Черкаські Тишки, Руські Тишки, Рубіжне та Байрак", - повідомляють у Генштабі.

Російська армія. Фото: Telegram
Російська армія. Фото: Telegram

Залишається напруженою ситуація на кордоні з Молдовою. Там продовжує діяти посилений рівень терористичної загрози.

У Генштабі запевняють, що мобілізаційні заходи на території регіону не проводяться, місцеві збройні формування та оперативна група російських військ продовжують перебувати в підвищеному ступені бойової готовності.

Нагадаємо, раніше ЗСУ готують деблокаду Маріуполя вже найближчим часом, українські захисники почали працювати над військовий планом, щоб звільнити місто від російських окупантів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", росія почала стягувати війська під Білгород заради свого захисту.

Також "Знай.ua" писав, що російські окупанти почали відмовлятися вступати в бої з ЗСУ.