У маріупольській міськраді повідомляють про плани окупантів застосувати хімічну зброю у місті орієнтовно 11 травня.

За інформацією депутата маріупольської міськради Олександра Лашина, який розмістив своє звернення на сторінці Facebook, у такий спосіб російські військові хочуть знищити захисників міста, які перебувають у "Азовсталі".

Прорив окупантів на Азовсталь. Фото: Telegram
Прорив окупантів на Азовсталь. Фото: Telegram

Місцевим жителям заборонили виходити на вулицю, хімічна атака може статися 11 травня.

"У Маріуполі попереджають місцеві жителі, щоб не виходили на вулиці, бо наших героїв хочуть викурити з Азовсталі, у них нічого не виходить, тому вони намагаються застосувати таку небезпечну зброю як хімічну", - зазначив депутат.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Лашин звернувся до Червоного хреста, ООН, та міжнародної спільноти не допустити застосування хімічної зброї у Маріуполі.

"Там наші мирні мешканці, наші захисники, українці, Маріуполь був, є, і буде Україною, тому звертаюся до всіх, донесіть якомога більше до міжнародної спільноти, щоб не допустити застосування хімічної зброї", - закликав стронгмен і депутат міської ради Маріуполя.

9 травня, після виїзду колони ООН за межі Донецької області, окупанти почали штурм Азовсталі. Зокрема поновили спробу прориву через міст, який був воротами евакуації. Невдало.

Нагадаємо, раніше ми писали, що російський флот біля берегів Чорного моря готується до ураження по українських містах.

Як повідомляв портал "Знай.ua", політолог розповів, чим ми можемо допомогти нашій армії заради швидкої перемоги над росіянами.

Також "Знай.ua" писав, що в ОПУ розповіли, чи чекати ядерного удару по Києву.