Чергова історія українського героя, який вирішив стати на захист своєї Батьківщини. Розповів про те, як жителі благали їх вивезти подалі від окупантського зла.

Новий пост був опублікований на сторінці Головнокомандувача ЗС Украни в соціальній мережі Facebook, де регулярно публікують актуальну інформацію про російське вторгнення в Україну.

Цього разу розповіли про Діму, який є власником СТО у місті Чернігів. Як тільки російські війська вторглися в Україну, він вирішив, що буде захищати своє місто, батьківщину, і людей.

"Поки міг виявитися корисним на СТО, залишався там, адже потрібно було відремонтувати людям машини, на яких вони могли виїхати з міста. 1 березня пішов у військкомат. Які найважчі моменти згадуються? Напевно, ніколи не забуду, як колона російської техніки – танки, БТРи – почала прориватися в Количівку. В результаті триваючого кілька годин бою колону вдалося зупинити " - розповідає чоловік.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Військовий Дмитро, фото: Facebook
Військовий Дмитро, фото: Facebook

Яскраво запам'яталися також поїздки через пішохідний міст, який регулярно розстрілювали з мінометів. Саме через нього перевозили цивільних, і вже потім передавав їх волонтерам. Завдяки Дмитру та сотням інших військових величезна кількість жителів Чернігова опинилися в безпечному місці.

Чернігів після атаки росіян
Чернігів після атаки росіян

"Люди стояли на дорозі, ридаючи, благали мене вивезти їх з Чернігова, І я не міг відмовити. У маленький мікроавтобус часом набивалося до п'ятнадцяти душ. Літні люди, жінки, діти ... одного разу навіть 5 - місячну дитину вивозив" - згадує військовий. При цьому, сам він вважає, що нічого особливого не робить, і це його борг перед Батьківщиною.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що екстрасенс Макс Гордєєв назвав дату, коли припиняться обстріли українських міст

Раніше повідомлялося, що 9 травня-День Перемоги: чому існує дві дати, і як Росія знову намагається спотворити історію

Також, медик Ангеліна з чоловіком на фронті рятують воїнів ЗСУ та Україну, поки вдома на них чекає 2-річний син