9 травня - День Перемоги, і цього року для українців він став особливим. Ми знову змушені захищати свої землі від окупантів, які уявили з себе ватажками світу. Про що слід пам'ятати.

Існує дві дати Дня Перемоги - 8 і 9 травня. В Україні 8 травня відзначається День пам'яті і примирення, який присвячений пам'яті жертв Другої світової війни. Ця подія стала одним з найкривавіших і жорстоким за всю історію людства. Життя 80 мільйонів людей було перерване через фашистську Німеччину.

День Перемоги: джерело: YouTube
День Перемоги: джерело: YouTube

7 травня 1945 року був підписаний Акт військової капітуляції Німеччини, який почав діяти з 8 травня 23:01. При цьому, на вимогу СРСР був підписаний ще один Акт, який почав діяти 8 травня о 22:43 за середньоєвропейським часом, і 9 травня о 00:43 за московським. Саме тому День Перемоги в СРСР та інших ближніх країнах відзначався 9 травня.

День Перемоги, фото - Businessinsider
День Перемоги, фото - Businessinsider

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Також, варто відзначити, що Росія за допомогою історичної пропаганди намагається приписати перемогу виключно собі, абсолютно забуваючи про вкладення в цю перемогу інших народів, які воювали на боці Радянської Армії. Цього року вони почали повномасштабну війну проти України, повторюючи дії нацистської Німеччини, тому їх грандіозні святкування виглядають подвійно лицемірно.

День Перемоги, фото - Businessinsider
День Перемоги, фото - Businessinsider

Поговоримо про георгіївську стрічку, яка заборонена в Україні в червні 2015 року, після того як окупанти вторглися на частину українських територій, і незаконно анексували Крим. У Міністерстві внутрішніх справ нагадують, що: "щоб згадати своїх рідних, які поклали життя за волю України, не потрібно навішувати на себе стрічки незрозумілого походження. Тим більше з такою символікою (мова про георгіївську стрічку) російські бойовики на Донбасі вбивають наших захисників".

Георгіївська стрічка - фото  Корреспондент.net
Георгіївська стрічка - фото Корреспондент.net

На заміну в 2014 році прийшов Червоний мак, і квітка стала символом Дня пам'яті і примирення. Це графічне зображення з подвійним натяком, адже з одного боку це символізує мак, а з іншого - кривавий слід від кулі.

День пам'яті та примирення, фото з вільних джерел
День пам'яті та примирення, фото з вільних джерел

Нагадаємо, що медик Ангеліна з чоловіком на фронті рятують воїнів ЗСУ та Україну, поки вдома на них чекає 2-річний син

Раніше повідомлялося, що помер журналіст Максим Мединський, захищаючи Україну від окупанта з 2014 року

Також, російські окупанти відмовляються воювати і скаржаться на боягузтво командирів