Мобілізований письменник Мартін Брест у себе в профілі Telegram розповів про горизонт планування, який був ще на початку березня - він становив добу. Десь дві доби, десь півтори.

І з кожною годиною, днем, поки наші воїни боролися з окупантом в Ірпені, Бучі, під знищеною "Мрією" і в багатьох інших регіонах України, розмінюючи свої життя на час - горизонт додавав хвилини.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

"У кожному цьому довбаному шматку довбаної географії з'являвся час, який давав надію. Ні, ми не ставали сильнішими - але ми ставали злішими, відчайдушнішими і розумнішими. Сипалися хвилини. Потім годинник. Потім, про бл*ть багатство яке - добу. Я почав дозволяти собі планувати "на наступну середу", "після Великодня" і "за*би мене ближче до тридцятого, все зробимо". Хєррасі. Ось це я охренів, так?", - пише Брест.

Повертаючись до Києва, він спостерігав людей, які намагаються жити звичайним життям - умовно-довоєнним. Тут і черги, пробки, сміх, цукерки і бурчання. Тут бере свій початок синдром відкладеного життя, з плануванням на місяць вперед.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Тому іноді йому навіть хочеться підбігти до таких людей, схопити їх за руку і поцікавитися - що ж вони бажають, навіщо вони кричать на своїх же дітей, бо воїни ЗСУ їм скільки часу виграли... невідомо, що буде далі. Зараз дитину потрібно обійняти.

Планування грає з людьми поганий жарт, тому якщо чогось і хочеться, то краще робити це прямо зараз.

"Прошу - цінуйте. Багато хороших хлопців загинуло за це", - підсумував він.

Нагадаємо, "Вам смішно? Чому не співаєте про Бучу?": мешканка Чорнобаївки розповіла правду, яку українці не помічають з-за "рекордів"

Як повідомляв "Знай.ua", Сергій Притула нагадав, чому краще не шукати "зраду" в лавах ЗСУ: "За вас кров проливали"

Знай.ua писав, Михайло Подоляк розповів про підготовку росіянами "параду полонених" у Маріуполі на 9 травня: "Вирішили повторити "спектакль"