З перших днів війни херсонська Чорнобаївка стала таким собі піднімачем настрою для українців. Адже російським окупантам на місцевому аеродромі, начебто медом було намазано. Цим користувалися воїни ЗСУ і завжди успішно зрівнювали їх з землею, коли вони затягували туди чергову порцію техніки.

Щовечора українці чекали від Арестовича фрази типу "До речі, Чорнобаївка, вже 18 разів"... Після чого знімали гуморні відео і робили меми з черговим рекордом. Але, ЗМІ і самі українці у всіх цих жартах не думали про важливе - про людей в героїчній Чорнобаївці.

Чорнобаївка, фото Знай.uа
Чорнобаївка, фото Знай.uа

Зараз в мережу потрапило звернення мешканки цього селища Білозерського району.

"Історія жителя села Чорнобаївка, Херсонська область.
(Я не автор). І знову я прошу репост і поширення цієї дуже важливої інформації. Помічайте людей, блогерів. Просіть в сторіс робити репост. Найголовніше - це постаратися показати всім цю історію і привернути увагу людей до цієї проблеми", - пише волонтер Анастасія Соколюк і публікує крик про допомогу українки.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Мешканка селища каже, що поки вся Україна рахує кількість ударів по аеродрому, хіхікає і співає пісні про Чорнобаївку, жителі цього селища вмирають через відсутність медикаментів.

"Вам все ще смішно? Чому ви не співаєте пісні про Маріуполь і Бучу? На даний момент в Чорнобаївці постраждало 160 будинків, є поранені і загиблі. Чому згадуючи Одесу ви думаєте про загиблих дитину і матір, а про Чорнобаївку ви тільки жартуєте? Як так можна?"

Чорнобаївка, кадр з відео
Чорнобаївка, кадр з відео

Автор повідомляє, що в рф грабують будинки, викрадають людей. Чорнобаївку не раз накривало градом, били ракетами і касетними бомбами.
"Навіть коли наші ЗСУ б'ють орків на аеродромі, нам страшно. Тому що дуже голосно. Діти плачуть, тварини гинуть від страху. А ми приймаємо заспокійливе і чергуємо по черзі. Вам все ще весело?"

В коментарях українці пишуть:
"Це величезний мінус влади, ЗМІ, які з самого початку подають інформацію у форматі "Чорнобаївка 17:0". Як позитивну інформацію. Ніхто не говорить про тих людей, які живуть там, про те, що відбувається насправді", "Ніхто не сміється! Це все робиться для підняття бойового духу! Це справжня війна, це смерть, це голод, холод і хвороби...", "Я ось тільки вчора думала про те, що живуть там люди постійно під вогнем... І там 100% гуманітарна катастрофа"...

Скріншот звернення мешканки Чорнобаївки
Скріншот звернення мешканки Чорнобаївки

Нагадаємо, Чорнобаївка здригнулася від страшного вибуху: чергова серія пригод окупантів.

Раніше ми повідомляли, що окупанти рф панічно бояться згадки про Чорнобаївку, Арестовичу буде з чого сміятися.