Стало відомо про те, що Сполучені Штати Америки могли своєчасно поділитися важливими розвідданими, які допомогли відправити на дно їх флагманський крейсер "Москва".

Про це стало відомо завдяки порталу АВС News, які поспілкувалися з офіційними особами США.

За словами джерела, Сполучені Штати Америки не надавали конкретну інформацію стосовно наведення на ціль, їх розвідка лише підтвердила дані, які вже були в української сторони.

Крейсер "Москва"
Крейсер "Москва"

"Ми надаємо ряд розвідувальних даних, щоб допомогти українцям зрозуміти загрозу, яку представляють російські кораблі в Чорному морі, і допомогти їм підготуватися до захисту від потенційних атак з моря. Багато ракет, випущені по Україні, випущені з російських кораблів в Чорному морі, і ці Кораблі можуть бути використані для підтримки наступу на такі міста, як Одеса", - наводить слова джерела ABC News.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

ймовірно, крейсер "Москва"
ймовірно, крейсер "Москва"

При цьому газета The New York Times уточнює, що роль американців була вирішальною в потопленні крейсера "Москва", проте дана інформація не була підтверджена.

У Пентагоні прокоментували ці чутки, заявивши про те, що в українців є власні розвідувальні можливості, і вони самостійно відстежили "Москву", після чого вона пішла на дно.

Крейсер "Москва", фото: вільне джерело
Крейсер "Москва", фото: вільне джерело

"Ми не знали заздалегідь про наміри України націлитися на корабель. В українців є свої власні розвідувальні можливості для відстеження і націлювання на російські військово-морські кораблі, як вони це зробили в цьому випадку", - заявив офіційний представник Пентагону Джон.

Нагадаємо, що гречка, масло, і цукор за ногу солдата без ноги привітали в рф з Днем Перемоги, навоював

Раніше повідомлялося, що ЗСУ показали, як знищують російські танки, техніку і викурюють окупантів з окопів

Також, окупанти почали нагороджувати своїх військових орденами Другої світової війни-ГУР МО України