Ракетні удари українських захисників по крейсеру "Москва" стали однією з головних подій минулого тижня. Таких втрат російські війська не несли вже добру сотню років.

І з перших хвилин російська пропаганда спробувала, як завжди, приховати масштаби трагедії стверджуючи, що на крейсері просто не загасили недопалок, а потім він не затонув, а пішов під воду.

У той же час мати одного з матросів поспілкувалася з журналістами видання "Новая газета. Європа" і розповіла, чому РФ не висвітлює ситуації на крейсері.

Жінка розповіла, що моряки з російського крейсера "Москва", яким вдалося вижити, почали дзвонити своїм родичам і розповідати про те, як все відбувалося.

ймовірно, крейсер "Москва"
ймовірно, крейсер "Москва"

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Син сказав, що крейсер був підбитий з суші, з українського боку. Просто так пожежа б не сталася. Є загиблі, є поранені, є зниклі безвісти. Син мені подзвонив, коли їм дали телефони. У них залишилися документи і телефони на крейсері. Він мені дзвонить і плаче від того, що побачив. Це було страшно. Зрозуміло, що не всі вижили", - пояснила жінка.

Мати вирішила поділитися історією свого сина, але переживає за його життя, тому не називає свого імені і хоче зберегти анонімність. Мати матроса боїться, що його можуть "покарати" за реальну інформацію про кількість загиблих.

"Я не хочу афішувати все це на публіку, тому що я підставлю свого сина. Вони давали підписку про нерозголошення перед тим, як потрапили на крейсер", – каже жінка.

Раньше Знай.UA повідомляв, що 13 квітня, воїни Збройних сил України підбили крейсер "Москва" в українській акваторії. Зараз же з'явилася інформація про те, що він потонув.

Про це стало відомо завдяки публікації в Telegram-каналі Антона Геращенка. Він написав всього кілька слів, але, такі радісні.

Як відомо, військові ЗСУ підбили крейсер під назвою "Москва" двома ракетами під назвою "Нептун". Йому завдали серйозних ушкоджень, і шансів на порятунок практично не було. Черговий доказ того, що наші військові здатні зробити все для того, щоб вигнати окупантів з наших земель.