5 травня, 8 років тому був заснований найлегендарніший полк Азов, який зараз знаходиться в Маріуполі. У ньому кожен солдат, офіцер і командир зробили більше ніж могли для всіх нас і для України.

Полк Азов в Маріуполі продовжує вести бої за межами будь-яких людських можливостей. Маріуполь та його захисники в серці кожного з нас. Українці будуть на весь світ говорити про подвиг українських лицарів та докласти всіх зусиль, аби й вони відчули нашу підтримку. Про це нагадали у Сухопутних військах України.

Полк Азов. Фото: Youtube
Полк Азов. Фото: Youtube

Вони вже стали потужним символом боротьби за незалежність, свободу, майбутнє України та всього світу. Але насамперед — це люди, які вірні своїй присязі та роблять неймовірне для захисту мільйонів родин. Вони надихають нас швидше йти до перемоги та долати усі перепони.

Історія створення "Азову" відбувалася в час вторгнення росії у 2014 році на територію України. Спочатку був сформований добробат, який створили небайдужі чоловіки, переважно, родом з Приазов’я, які прагнули захистити свою Батьківщину.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

"11 листопада 2014 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підписав наказ про включення азовців як військовослужбовців до складу Національної гвардії України. Наразі - це окремий загін спеціального призначення "Азов" військової частини 3057 Національної гвардії України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше за втратами російських окупантів тепер можна спостерігати в режимі лайв.

Як повідомляв портал "Знай.ua", командир полку "Азов" звернувся до Зеленського з проханням допомогти з пораненими, які помирають у страшних муках.

Також "Знай.ua" писав, що Олексій Арестович розповів про нову фазу російського вторгнення.