Радник голови офісу президента України Олексій Арестович, а також головний "заспокійливий засіб" для українців протягом останніх двох місяців війни, розповів про готовність окупантів приступити до нової фаза наступу.

Про це він розповів під час чергового прямого ефіру з журналістом Марком Фейгіним, який опублікований на його YouTube-канал.

За словами Олексія Арестовича російські війська на сьогоднішній день готуються до третьої фази нападу приблизно на другу половину травня, і тут є відразу три варіанти розвитку подій.

Надав радник глави ОПУ також три варіанти варіанту того, як далі будуть розвиватися події на фронті.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

"Ми не встигнемо підготуватися, вони продовжать тиснути. Ми вирівняли паритет-у них є, у нас є. Тоді війська встануть у позиційну боротьбу і воюватимуть. І третій варіант - ми встигнемо накопичити раніше, і ми перейдемо в наступ. Але я чітко бачу, що путінський режим буде намагатися це робити хвилями, поки не закінчиться фізичне населення Росії" - розповідає Олексій Арестович.

Олексій Арестович. Фото: Youtube
Олексій Арестович. Фото: Youtube

Також, він зазначає, що протягом місяця вони можуть спробувати накопичити близько 50 тисяч військовослужбовців, однак, це будуть вже набагато слабкіше підрозділи, ніж ті, з якими довелося возитися в перші дні війни.

Олексій Арестович, кадр з відео
Олексій Арестович, кадр з відео

Політик додав, що ЗСУ перемогли елітні підрозділи, коли були менш підготовлені. Тому нові підрозділи РФ не зможуть нічого досягти і зазнають поразки.

Нагадаємо, що ЗСУ разом з Нацгвардією та Нацполіцією відбили низку населених пунктів на Харківщині

Раніше повідомлялося, що російські військовослужбовці впираються і не хочуть воювати, рота в повному складі відмовилася "убувати" в Україну-Цимбалюк

Також, росіяни вивозятьтіла окупантів вночі маленькими партіями