У СБУ розповіли про викриту та знешкоджену діяльність одного з лідерів ГО медведчука, та блокування потужного проксі-центру рф у Києві.

Артем Дехтяренко, речник СБУ розповів про знешкоджену діяльність проросійських структур в Україні. Зокрема він зупинився на викритті злочинця, який готував повалення конституційного ладу - одного з лідерів партії медведчука "Український вибір" за даними слідства він займався підготовку до повалення конституційного ладу України.

Також розробив концепцію народного самодержавства, яка передбачала насильницьке захоплення влади, знищення фінансово-економічної системи, та зміну меж кордонів. Злочинець координував свої дії з російськими спецслужбами через розгалужену мережу підконтрольних громадських організацій.

СБУ встановлено, що у 2014 році звертатися до адміністрації президента рф, щодо особистого прийому, щоб доповісти про підготовку підривної діяльності в Україні.

Правоохоронці вилучили документацію та печатки громадських організацій, заборонену символіку, звернення до адміністрації президента рф. Також було вилучено комп'ютерну техніку засоби зв'язку і чорнові записи із доказами злочинних дій.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

З початку війни СБУ відкрила понад 6 тис. кримінальних проваджень за злочини проти України. Наприклад, двоє киян створили програмно-апаратний комплекс, який дозволяв отримати IP адреси українських операторів зв'язку, таким чином спецслужби рф мали доступ до інтернету під виглядом українських користувачів. Діяльність цього проксі-центру заблокована.

Нагадаємо, раніше ЗСУ звільнили від окупантів ще декілька територій Миколаївської та Херсонської областей.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Збройні Сили України знищили чергову техніку окупантів.

Також "Знай.ua" писав, що хоробрий "азовець" з Маріуполя звернувся до світу із закликом допомогти з цивільними та пораненими.