Все більше почала з'являтися розмова в мережі стосовно Кримського моста, який окупанти незаконно спорудили відразу після анексії півострова.

Цього разу експерти розповіли про стратегічне значення даної споруди, і чому українцям вкрай важливо її ліквідувати.

Кримський міст, кадр з відео
Кримський міст, кадр з відео

По-перше, знищення Кримського мосту має велике значення з боку логістики всього південного угруповання окупанта. Це її порушить, і їм буде ще складніше забезпечити своїх військових потрібною екіпіровкою.

Також, це виключить можливість проведення десантної операції Чорноморського флоту Росії, навіть теоретично.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Кримський міст, фото: politeka.net
Кримський міст, фото: politeka.net

Ну, і звичайно ж, успішний удар зможе відвернути значні сили і кошти Росії на відновлення цієї стратегічно важливої переправи.

За даними аналітиків Defense Express, можливість появи у ЗСУ HIMARS або M270 вже викликає паніку серед російських кримчан, які переїхали на окупований півострів після анексії в 2014 році.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Причина в тому, що ці пускові мають у своєму арсеналі балістичні ракети ATACMS дальність польоту яких близько 300 кілометрів. Якщо Україні дійсно вони прийдуть найближчим часом, то Кримський міст може виявитися однією з ймовірних цілей, як відзначають експерти.

Розбита техніка окупантів. Фото: Youtube
Розбита техніка окупантів. Фото: Youtube

Раніше в офісі президента України відзначали, що якби західні партнери надали Україні важку зброю, то по Кримському мосту давно б вже завдали удару, так як поставки допомоги російським окупантам значно б зменшилися.

Нагадаємо, що в Москві сміливець випробував, чи правда автозаки так добре горять і жбурнув "Бандера-смузі" - палало яскраво

Раніше повідомлялося, що СБУ вирахувала особистості 900 окупантів, які творили звірства в Київській області: жоден не піде від покарання

Також, Володимир Зеленський висловився про 10 замахів на своє життя