У Верховній Раді прийняли закон, який передбачає, що ТРО зможуть воювати за межами своїх областей.

Верховна Рада прийняла закон, який дозволяє територіальній обороні виконувати завдання в районах ведення бойових дій за межами своєї громади. Документ зі змінами Закон України "Про засади національного спротиву" був розміщений на сайті ВРУ.

Тероборона. Фото: Youtube
Тероборона. Фото: Youtube

Раніше Територіальна оборона була зайнята тільки в завданнях, що стосуються їх регіону дислокації.

Варто відзначити, що до прийняття вищевказаного рішення перебували у складі терроборони громадяни виконували завдання виключно в межах територій, які належали до складу конкретної територіальної громади. В рамках прийнятого народними депутатами законопроєкту передбачається розширення зони виконання завдань бійцями ТРО.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Після підписання даної ініціативи президентом, бійці тероборони зможуть виконувати завдання з оборони по всій території країни, включаючи райони ведення бойових дій. До цього переліку входять і тимчасово окуповані росіянами території.

Закон ухвалили 338 голосами народних депутатів.

Нагадаємо, раніше полонений зрадник зізнався, що в Луганську не було обстрілів впродовж 8 років з українського боку.

Як повідомляв портал "Знай.ua", росіяни закликають окупантів не шкодувати навіть українських дітей.

Також "Знай.ua" писав, що ЗСУ разом з Нацгвардією та Нацполіцією відбили низку населених пунктів на Харківщині.