3 травня став історичним днем для України, через низку прийнятих вагомих законів, та через візит Бориса Джонсона, який виступив перед українськими парламентарями.

Після виступу Джонсона, у якому він ще раз заявив, що путінська воєнна машина спіткнулася об український патріотизм, перечепилася та розбилася, та перепросив за те, що занадто повільно починали розуміти, що сталося. А також запевнив у тому, що найближчими тижнями ми надішлемо Brimstone (протикорабельні ракети, ракетні системи) та панцирні машини, щоб евакуювати людей із захоплених територій, Зеленський подякував народу Британії та Джонсону за підтримку і заявив, що перемога буде точно досягнута разом.

Борис Джонсон. Фото: Telegram
Борис Джонсон. Фото: Telegram

"24 лютого наші країни довели, що партнерство не на папері, а на полі битви за спільні ідеали і майбутнє", – сказав Зеленський. За останні 10 тижнів Україна і Британія пройшла шлях від партнерів до друзів і братів, а Росія – шлях в окупанти і терористи.

Він також заявив, що коли перед тобою такий страшний ворог, коли поруч такий друг, то стає не страшно. "Ми разом. Кожен день на зв'язку. Якщо у нас немає розмови сьогодні, значить ми зайняті тим, про що домовилися в розмові вчора", – повідомив президент України.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Зеленський подякував Британії за те що вона виступила гарантом безпеки для України. Він наголосив на важливості повернення Мелінди Сімонс та візиту Джонсона до Києва.

Володимир Зеленський. Фото: Telegram
Володимир Зеленський. Фото: Telegram

Нагадаємо, раніше очільник управління розвідки розповів, чому Придністров'я - величезна проблема для росії.

Як повідомляв портал "Знай.ua", путін може "приєднати" Донбас до росії вже в середині травня

Також "Знай.ua" писав, що Естонія може "розморозити" територіальний конфлікт з росією, країни відкликали підписи з мирного договору.