Стало відомо про те, що російський президент Володимир Путін може в травні оголосити про приєднання Донбасу до своєї території. Що про це відомо.

Про це відомо завдяки порталу CNN, де досить часто роблять прогнози стосовно того, що відбувається в Україні.

За даними розвідки Сполучених Штатів Америки, Росія намагатиметься повторити кримський сценарій, і вже до середини травня анексувати Донецьку / і Луганську області. Після цього пройде референдум в Херсонській області, і вони захочуть перетворити місто в" ХНР", і зробити також частиною Росії.

Референдум - ілюстративний матеріал, Спутник
Референдум - ілюстративний матеріал, Спутник

Про це повідомляє CNN, посилаючись на посла США при ОБСЄ Майкла Карпентера.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"У США є" надзвичайно заслуговують довіри "розвіддані про те, що Росія спробує анексувати окуповані сепаратистами Донецьку і Луганську області" десь в середині травня "і що є плани створити аналогічну так звану" народну республіку" в Херсонській області... " -йдеться в повідомленні під постом.

українці повертаються з полону бойовиків ОРДЛО, фото з вільних джерел
українці повертаються з полону бойовиків ОРДЛО, фото з вільних джерел

Також, за словами Карпентера, саме для створення демократичної або виборчої легітимності вони можуть провести референдуми, щоб нібито подивитися на підтримку від людей. Але, як бачимо, все давно вже вирішено, і їх ніхто не питав.

До слова, також CNN пише про те, що Путін на військовому параді 9 травня може оголосити про початок загальної мобілізації, а це дозволить йому і всім іншим називати те, що відбувається війною.

Донбас, фото: вільне джерело
Донбас, фото: вільне джерело

У матеріалі йдеться, що Путін спробує використовувати «пропагандистську цінність» 9 травня для досягнення якогось військового досягнення в Україні або про посилення ескалації бойових дій.

Нагадаємо, що для закінчення війни є лише два варіанти, обидва не на руку Путіну-начальник ГУР Буданов

Раніше повідомлялося, що оссійські військовослужбовці впираються і не хочуть воювати, рота в повному складі відмовилася "убувати" в Україну-Цимбалюк

Також, у Білорусі почали глушити Інтернет для жителів.