Стало відомо про те, що в Білорусі почали відключати інтернет. Все для того, щоб приховати переміщення російських військ.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України.

За даними військової розвідки, відключення користувачів Білорусі від інтернету координують ФСБ Росії і КДБ Білорусі. Зроблено це для того, щоб приховати пересування російських окупаційних військ по території країни.

Щоб місцеві жителі не ділилися кадрами і геопозицією по мережі.

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

"Вперше повне або часткове обмеження доступу абонентів мобільного зв'язку Республіки Білорусь до мережі Інтернет було зафіксовано 1 квітня. Протягом місяця в доступі до мережі Інтернет були обмежені цілі регіони Білорусі" - повідомляють в Головному управлінні розвідки.

Кордони з Білоруссю - фото DELFI
Кордони з Білоруссю - фото DELFI

Аномалії до доступу в мережі спостерігаються в багатьох районах країни. Зокрема, на південь, а також на південний схід від Мінська. Це вказує на коридор руху військової техніки, що підтверджує інформація від багатьох джерел.

Білорусь, фото: Motolko
Білорусь, фото: Motolko

Тривають такі перебої вже кілька тижнів, і місцеві жителі про це знають, що нічого зробити не можуть. Найімовірніше війська звозять військову техніку до кордонів з Україною, щоб знову почати обстрілювати українські території. Олександр Лукашенко не вважає себе стороною конфлікту, проте дозволяє іншій державі розміщувати війська на своїй території.

Нагадаємо, що військовий експерт назвав ймовірні сценарії ядерної атаки росіянами: чого боятися найбільше

Раніше повідомлялося, що на параді в Москві стане значно менше військової техніки: решту відправили в Україну на металобрухт

Також, в британській розвідці розкрили правду про втрати окупантів: "елітних військ" стало на 65% менше