Стало відомо про те, що Фінляндія прийняла рішення відгородитися від Російської Федерації парканом. Рішення було прийнято після агресивних дій і заяв з боку чинної влади.

Про це повідомила телерадіокомпанія Yle, і зробити це планують насамперед, заради безпеки громадян, і щоб ніхто не зміг пройти кордони на військовій техніці.

Кордон, фото: скріншот з відео
Кордон, фото: скріншот з відео

Полковник Марко Турунен заявив, що оцінка потрібності такої установки проводиться на паперовому рівні, проте, вже зараз йде підготовчий аналіз. Приймати рішення стосовно цього буде керівництво країни.

"Це важливе рішення-почати будівництво парканів на східному кордоні або на ключових ділянках або щоб покрити ними більшу частину кордону. Це для нас масштабна зміна, тому вона вимагає прийняття рішень на вищому рівні", – сказав Турунен.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Перетин кордону, кадр з відео
Перетин кордону, кадр з відео

Загородження планують зробити в зонах підвищеного ризику. Загальна протяжністю кордону Фінляндії з Росією становить 1340 кілометрів, і на сьогоднішній день їх розділяє лише огорожа з колючого дроту.

"Існуючий паркан не відіграє ніякої ролі в запобіганні перетину кордону. Його головна мета-перешкодити домашнім тваринам втекти через кордон",-раніше говорив Юкка Луккарі, заступник командувача прикордонною охороною Південно-Східної Фінляндії.

Кордон, скріншот YouTube
Кордон, скріншот YouTube

При цьому, варто відзначити, що на даний момент країна задумалася серйозно над вступом до НАТО, і якщо заявка буде подана протягом декількох тижнів, то вже в червні вона стане частиною Альянсу.

Нагадаємо, що Буча отримала перший транш допомоги від італійського благодійного фонду на відновлення

Раніше повідомлялося, що в Маріуполі окупанти забрали вдвічі більше життів українців, ніж фашисти під час Другої світової війни-мер Бойченко

Також, росіяни потрапили в урядовий квартал Києва, але в розібраному вигляді