За два місяці війни на території України російська армія вбила вдвічі більше людей, ніж фашисти за два роки окупації Маріуполя під час Другої світової війни.

Про це заявив міський голова окупованого Маріуполя Вадим Бойченко в Telegram-каналі "Маріупольська міська рада".

За підрахунками, під час Другої світової війни фашисти вбили в Маріуполі 10 тисяч мирного населення, а російські окупанти за два місяці з початку військових дій позбавили життя 20 тисяч маріупольців.

Маріуполь. Фото: Telegram
Маріуполь. Фото: Telegram

У публікації також зазначили, що армія рф незаконно вивезла з України понад 40 тисяч осіб, як і "гітлерівські війська за роки окупації".

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Це один із найстрашніших геноцидів мирного населення в сучасній історії. Армія росії цілеспрямовано і безжально знищує наше місто та його мешканців", - написав мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Також глава міста назвав "рашизм" - фашизмом 21 століття, і заявив, що якщо людство не об'єднається в протистоянні цьому неподобству, то заплатить набагато більшу ціну, ніж за перемогу над фашизмом в минулому столітті.

Нагадаємо, в ВСУ відмели існування "Привида Києва", це не Степан Тарабалка і взагалі не людина: "Для особливо креативних"

Як повідомляв Знай.uа, окупанти рф розстріляли волонтерів та евакуаційні автобуси в Луганську, зв'язок з людьми зник

Також портал Знай.uа писав, що росіяни гребуть в армію всіх з окупованих територій: уникнути призову можна тільки одним шляхом