У Росії показали карту, на якій вказано, які області, постраждали від війни проти України за два місяці, однак фейкометчики звинуватили в обстрілах Україну.

24 лютого росія здійснила повномасштабний напад на Україну, в надії швидко захопити столицю, проте тривалість так званої "спецоперації", яку розраховували здійснити за 2 дні продовжується понад два місяці. За цей час фейкометчики настругали стільки вигаданих історій, що український інтернет просто захлинувся від кількості мемів, які з них було створено. Цього разу чергову вивернуту правду повідомило "РИА Новости".

Вони оприлюднили карту з нібито обстрілами українцями по кордону їхніх міст. Найцікавіше, що і Донецьк, і Луганськ на карті позначена як територія України. Імовірно, поступово готують російського глядача до повної здачі Донбасу.

Пропагандистська мапа. Фото: Telegram
Пропагандистська мапа. Фото: Telegram

Нагадаємо, серед фейків подібного штибу був обстріляний сарай в лісі, який русні назвала КПП, і вибухи у прикордонних містах, відповідальність за які спочатку поклали на несправності, а потім звинуватили Україну. На частину звинувачень Україна давала свій коментар, та спростувала їх. Адже Україна не нападає на сусідні держави, та й наступальної техніки у ЗСУ немає.

Популярні новини зараз
Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Нагадаємо, раніше Михайла Подоляка розсмішила новина росії про захоплення Маріуполя - одного заводу "Азовсталь".

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Росії затримали "неонацистів", які бажали вбити Соловйова, але в СБУ лише посміялися.

Також "Знай.ua" писав, що Максим Галкін засудив окупантів за обстріли в Одесі, не побоявшись путіна