З Австралії прибула допомога для українських Збройних сил, шість 155-мм гаубиць M-777 та боєприпаси до них.

Для оборони нашої країни, від союзної Австралії надійшла допомога - це сучасна техніка, яка служить у підрозділах королівської австралійської артилерії. Міністерство оборони Австралії надіслало Україні шість гаубиць калібру 155 мм та необхідні боєприпаси до цих артилерійських систем, повідомляє видання Defense Brief.

Допомога з Австралії. Фото: Telegram
Допомога з Австралії. Фото: Telegram

Гаубиці з Австралії в Україну надійшли після наданих раніше 20 захищених мобільних машин Bushmaster, у тому числі 14 захищених систем озброєння, проти броньового озброєння та боєприпаси.

Допомога з Австралії. Фото: Telegram
Допомога з Австралії. Фото: Telegram

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Згідно з повідомленням, Україні надано також й інше військове спорядження, бойові пайки, медичне забезпечення та фінансові внески до цільового фонду НАТО для України також є частиною допомоги Австралії Україні, яка зараз становить 225 мільйонів австралійських доларів.

Підтримка України у вигляді передачі артилерійських гармат надається для оборони від російського повномасштабного вторгнення.

Допомога з Австралії. Фото: Telegram
Допомога з Австралії. Фото: Telegram

Прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон зазначив, що продовжуватиме вивчати можливості та надавати швидку допомогу, щоб ЗСУ змогли наростити необхідний потенціал для опору ворогові.

Нагадаємо, раніше ЗСУ розгромили колону російських окупантів на запорізькому напрямку.

Як повідомляв портал "Знай.ua", експерт закликає відновлювати економіку вже зараз.

Також "Знай.ua" писав, що ЗСУ почали отримувати сильне озброєння від США