Відомий український політолог Юрій Романенко висловився про військову економіку в Україні. У Білому домі вже збираються голосувати за ленд-ліз для України.

Про це він висловився у своєму Особистому Telegram-каналі, де детально роз'яснив про ситуацію в Україні на сьогоднішній день.

У Білому домі повинні будуть проголосувати за ленд-ліз для України. Відбудеться це ввечері середи, 27 квітня. У тому випадку, якщо він буде прийнятий, то у Джо Байдена будуть всі повноваження для того, щоб прискорити поставку зброї з США в Україну, а також необхідних матеріалів в оренду, або ж без оплати.

"США створюють інфраструктуру довгої війни. А Україна - ні. Сьогодні було завдано другого удару по мосту в Білгород-Дністровському. Росія цілеспрямовано руйнує економічну інфраструктуру України, роблячи ставку на фіскальну кризу як інструмент руйнування країни" - йдеться в повідомленні під постом.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Юрій Романенко
Юрій Романенко

Далі пішла мова про опалювальний сезон, який почнеться через півроку. Здається, що до цього ще далеко, але на ділі підготовку потрібно починати вже зараз. Мільйонам біженцям потрібно буде десь жити, працювати, їсти.

Юрій Романенко, фото: скріншот
Юрій Романенко, фото: скріншот

Україні зараз потрібна мілітаризована розподілена економіка. Наприклад, не великі нафтобази, а багато маленьких, в які вкрай складно потрапити. Це допоможе фермерам і бізнесу забезпечити всі потреби.

Гроші. Фото: скріншот youtube
Гроші. Фото: скріншот youtube

"Росія легко руйнує великі об'єкти, але вона безсила проти розподіленої системи. Необхідна координація і ретельне планування. Хто, що і де будує замість знищеного або виходячи з потреб" - продовжив Юрій Романенко.

Також, політолог висловився стосовно заборони на виїзд чоловіків в інші країни. Це правило потрібно змінити, щоб ті могли заробляти гроші в Європі, і відправляти їх сюди. Потрібно запустити нову економіку війни вже сьогодні.

"В армію забрали достатньо людей, але на кого і що буде спиратися армія, якщо немає роботи і економіка не генерить нічого? Ми збираємося жити за рахунок ленд-Ліза? Так тим більше, навіщо в злиднях тримати людей, які нічого не роблять?"- підсумував Юрій Романенко.

ЗСУ. Фото: скрін youtube
ЗСУ. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що ЗСУ почали отримувати сильне озброєння від США: вже почали знищувати російських окупантів

Раніше повідомлялося, що россійські міста продовжують тремтіти від вибухів: ППО у Воронежі і пожежі в Бєлгороді

Також, Зеленський показав двох врятованих маленьких українців з Маріуполя