У Генеральному управлінні розвідки України натякнули на використання ЗСУ озброєнням США. Вже почали ліквідацію російських окупантів.

Таку заяву було зроблено в ГУР МО України. За їх інформацією, ЗСУ почали використання нових РСЗВ М270, або ж HIMARS, які були відправлені від Сполучених Штатів України.

Нове озброєння ЗСУ, фото: скріншот з відео
Нове озброєння ЗСУ, фото: скріншот з відео

З їх допомогою наші захисники вже почали ліквідувати російських окупантів, що незаконно зайшли на наші землі.

Як відомо, M270 і M142 HIMARS – універсальні пускові установки. З їх допомогою можливо нанести вогонь всім: від реактивних снарядів до тактичних балістичних ракет ATACVS.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нове озброєння ЗСУ, фото: скріншот з відео: скріншот з відео
Нове озброєння ЗСУ, фото: скріншот з відео: скріншот з відео

Напередодні Великодня було опубліковано повідомлення, що ЗСУ завдали ударів по позиціях окупантів поруч з Новобахмуткою, що в Донецькій області, і використані для цього були зразки РСЗВ, що надали країни-партнери. Це викликало паніку серед особового складу російських окупантів.

В результаті в лікарнях виявилося приблизно 50 поранених, і більшість з них були у важкому стані. Число загиблих уточнюється, так як окупанти утилізували більшості тіл за допомогою мобільних крематоріїв.

Нове озброєння ЗСУ, фото: скріншот з відео: скріншот з відео
Нове озброєння ЗСУ, фото: скріншот з відео: скріншот з відео

Крім того, публікація супроводжувалася фотографією пускової установки. Це був один з натяків на використання американського озброєння. Саме про цю зброю вже кілька разів обмовлялися представники США, також вона фігурувала в переліку потреб від України, який озвучував український гарант кілька тижнів тому.

Ця система здатна вести вогонь реактивними снарядами на відстань до 45 кілометрів. А якщо використовувати балістичні тактичні ракети, то і зовсім на відстань до 300 кілометрів.

Нагадаємо, що шмат хліба за розбір завалів-окупанти змушують маріупольців примусово працювати за їжу

Раніше повідомлялося, що ЗСУ повернули повний контроль над 3 селами на Херсонському напрямку: Снігурівка вже близько

Також, окупанти розграбовують музеї Маріуполя і вивозять найцінніше