Президент Володимир Зеленський пропонує обміняти російських військовополонених на безпечний прохід для цивільних та українських військ у Маріуполі.

За словами президента України, на заводі "Азовсталь" у Маріуполі ховаються майже тисяча мирних жителів. Свою пропозицію Зеленський озвучив на брифінгу після зустрічі з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, який прибув 20 квітня у Київ.

Володимир Зеленський. Фото: Youtube
Володимир Зеленський. Фото: Youtube

За словами президента України, пропонуються різні формати обміну наших людей на російських людей — військових, яких вони залишили.

"І трупи вони залишили, і поранених вони залишили. І тому ми готові заради наших людей, як військових, так і цивільних, на будь-який формат обміну. Це така сама правда, як і те, що я готовий до діалогу упродовж останніх трьох років щодо кінця війни з президентом рф", - сказав Володимир Зеленський.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Російські окупанти блокують Маріуполь з 1 березня. Весь цей час ворог безперестанку обстрілює місто. Артилерійські снаряди, ракети та бомби скидали на житлові будинки та громадські місця. Тепер залишилося лише декілька місць, де переховуються люди, зокрема на Азовсталі, куди рашисти скидають 3-х тонні бомби.

Нагадаємо, раніше окупанти розбомбили будинок сліпої бабусі, яка навіть не бачить масштаб збитку.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 20-річний українець сам зупинив колону російських окупантів і став героєм.

Також "Знай.ua" писав, що поранений розвідник Андрій Бадарак заробив для збірної України на дві нагороди.