Нещодавно збитий крейсер, флагман чорноморського флоту рф "Москва" тепер належить Україні, згідно з законами воєнного часу.

Згідно з законами воєнного часу, судно стає власністю тієї країни, у чиїх водах воно затонуло. Російська гордість "Москва" знаходиться у 50 км від берегів України, та експерти вже почали розробляти експедицію до затонулого підбитого корабля.

Питання підійняв Сергій Воронов - директор центрального військово-морського музею України, чиєму відомству тепер належить підбитий крейсер, і його вже внесли у реєстр музею.

"Об'єкт підводної культурної спадщини під № 2064" - так записаний потопельник у в реєстрі музею.

"Це виключно економічні води України і згідно з міжнародною конвенцією ЮНЕСКО від 2006 року, яку Україна ратифікувала, всі сліди людської життєдіяльності на дні Чорного моря є власністю держави Україна", - зазначає Сергій Воронов.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вчений знайшов уже не один корабель на дні Чорного моря, також у музеї є експонати такі, як амфори, кулемети Першої світової війни, залишки кораблів Другої світової, а тепер от найбільший і найдорожчий корабель, який лежить на Чорноморському дні.

На його борту дуже багато вибухівки, ще потрібно з'ясувати, чи нема там ядерних боєголовок, існує велика проблема з сотнями тонн солярки на його борту. Як то кажуть, хотіли за три дні взяти Київ, а віддали гордість морів "Москву".

Нагадаємо, раніше депутати пропонують назавжди відмовитися від святкування дня Перемоги разом з росією.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Дмитро Разумков закупив для українських військових знакові подарунки.

Також "Знай.ua" писав, що розвідник ВМС США Малкольм Ненс воює за Україну з 40-річним досвідом.