За наказом Президента України Володимира Зеленського сьогодні, 14 квітня, відбувся черговий, четвертий, обмін військовополоненими. Деталі повідомила міністерка реінтеграції Ірина Верещук.

"За наказом Президента Зеленського сьогодні відбувся черговий, четвертий, обмін військовополоненими. Обміняно 5 офіцерів та 17 військовослужбовців рядового складу. Також звільнено 8 цивільних, включаючи 1 жінку. Загалом сьогодні додому їдуть 30 наших громадян.", - написала вона. Ірина Верещук

Скріншот: Ірина Верещук / Телеграм
Скріншот: Ірина Верещук / Телеграм

Зокрема, з російського полону повернулися двоє українських пілотів. Йдеться у повідомленні на Офіційній сторінці Головного управління розвідки Міністерства оборони України у Телеграмі. Зараз Іван Пепеляшко та Олексій Чиж перебувають у шпиталі.

Як зазначається, Іван Пепеляшко та Олексій Чиж потрапили в полон 8 березня в районі села Нова Басань Чернігівської області. Їх кілька разів перевозили й зрештою доправили в СІЗО Курська. Там наших пілотів тримали у камері ще з вісьмома українськими офіцерами.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Визволені з полону українські пілоти, фото: Головне управління розвідки України
Визволені з полону українські пілоти, фото: Головне управління розвідки України

Додається, що більшість українців не отримують елементарної медичної допомоги, навіть поранені. За словами Олексія Чижа кожен допит традиційно починався з путінської пропаганди - їх примушували записувати пропагандистські відео.

"Якщо відмовлялись, погрожували що перестануть перев’язувати рани товаришам. Казали, що будуть відрізати частини тіла по шматочку. Згадували про наші сім’ї та про небезпеку, яка їм загрожує", - говорить він. Олексій Чиж

Скріншот: Головне управління розвідки України
Скріншот: Головне управління розвідки України

Крім того, пілоти підтверджують, що населення "за поребриком" дійсно зомбоване, адже там переконані, що в Україні владу захопили нацисти. Втім, нічого дивного - про це ми чули вже неодноразово.

"Вони справді зазомбовані! Питають, чи багато в Україні "нациків". Повторюють, що хочуть звільнити Україну від нацистів. Що ми скоро знову будемо жити в одній країні, а Галичину забере Польща. Просто йо*нуті якісь...", - каже він.

Раніше Знай писав, що позначали символом "Z" у нацистському концтаборі під час Другої світової: правда лякає

Також ми писали, Олексій Арестович розповів, як ЗСУ уп'ятнадцяте розгромили окупантів у Чорнобаївці: "Ви будете сміятися, але..."

Нагадаємо, росіяни продовжують стягувати техніку і "добрива": Генштаб ЗСУ на 50 добу війни показав, як провалюється план путіна