Російські окупанти дійсно використовували невідому хімічну речовину. У місцевих жителів погіршилося самопочуття після поширення отруйної речовини. Про це повідомив мер Маріуполя Вадим Бойченко, пише "УНІАН".

Нещодавно бійці полку" Азов", що захищають Маріуполь повідомили, що російські окупанти використовували невідому отруйну речовину, яку скинули з безпілотника. Мер Маріуполя підтвердив, що росіяни використовували отруйну речовину, через поширення якої жителі міста почали скаржитися на погіршення самопочуття.

Вадим Бойченко. Фото: скрін youtube
Вадим Бойченко. Фото: скрін youtube

Вадим Бойченко зазначив, що вітер швидко поширив речовину по всьому місту і зять зразки для встановлення, що використовували окупанти, на даний момент неможливо. Він підкреслив, що люди відчули нехарактерний смак у роті та інші ознаки отруєння хімічною речовиною.

Маріуполь, фото: скріншот з відео
Маріуполь, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

"Дійсно, вони використовували якусь хімічну речовину, скинувши її з безпілотника. На жаль, ми не можемо взяти зразки і подивитися, що це було. Вітер поширив цю речовину, і його частинки дійшли до околиць міста. Були скарги на здоров'я в селищах Сартана і Талаківка. Після цього люди покинули свої будинки в цих селах і евакуювалися", - сказала Вадим Бойченко.

Скрін
Скрін

У той же час в ГУР повідомляють, що російські окупанти привезли в Маріуполь 13 мобільних крематоріїв для знищення тіл загиблих жителів.

Мобільний крематорій. Фото: ГУР
Мобільний крематорій. Фото: ГУР

Також радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що росіяни і "ДНР" готують "парад перемоги" на 9 травня. За його словами організацію параду поклали на Костянтина Іващенка, якого Пушилін призначив "мером".

Скрін
Скрін

Раніше Знай писав, війна триватиме протягом року в окремих областях: журналіст-розслідувач Христо Грозєв поділився новим прогнозом.

Також ми писали, Володимир Зеленський запропонував віддати Путіну Медведчука в обмін на полонених українців: "Ось такий вояка".

Нагадаємо, волонтер вижив після розстрілу і розповів, що творилося в окупованому селі: "Зробив вигляд, що не дихаю".