Олексій Арестович записав нове відео для українців та попередив про випробування, які нас очікують у другій половині війни.

Своє відео Арестович розмістив у своїх соцмережах, зокрема в Instgaram. Він заявив, що друга фаза війни значно важча за першу, в першу чергу через виснаження та втому захисників та й всього українського народу, а ворог навчився вести з нами бойові дії.

Олексій Арестович. Фото: Instagram
Олексій Арестович. Фото: Instagram

"Хоч скільки їх "нарізають", їх багато, вони зосереджуються і хочуть наступати. Це не буде блискучий наступ, але це буде настання деморалізованих і зібраних зі світу по нитці частин, але вони вже "биті" і будуть діяти дуже обережно", - зазначив Арестович.

Арестович заявив, що тепер українським захисникам потрібно ставати суворішими до себе, і акуратніше. Також потрібно суворіше і акуратніше ставитися до себе і психологічно.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

"Такі повідомлення, як використання хімічної зброї, — це факт, який перевіряється, чи можлива здача наших у полон — чи "ми не можемо триматися", і концентрація російських військ, і зустріч лукашенка з путіним, можливе втягування білорусі у війну - будуть робити свою справу", - попередив психолог.

На думку Арестовича, страшні повідомлення падають на благодатний ґрунт, виснажений 47 добами війни. Деякі роблять це спеціально, "натискаючи клавіші вашого занепокоєння".
Є три прості правила, як пережити тяжкий період. Чому тяжкий - через почуття провини, що десь там у Маріуполі страждають, а ми тут насолоджуємося не страждаємо. Когось убили у Бучі, а я пересидів на заході України.

Почуття провини роз'їдатиме більше, ніж новини про застосування хімічної зброї. Перша порада - розуміти те, що відбувається. У цьому питанні Арестович обіцяв тримати всіх в курсі.

Друга порада - мислення категорією "спільного дому". Третя - читати повідомлення про "зраду" ніби це написав не ворог, а друг.

Нагадаємо, раніше воєнний очільник Кривого Рогу заявив, що лінія військових зіткнень відсунута від Дніпропетровської області і тепер проходить територіями Херсонської.

Як повідомляв портал "Знай.ua", захисник Маріуполя звернувся до українців і влади, та попросив, щоб помогли звільнити місто від окупантів.

Також "Знай.ua" писав, що путін хотів зробити "Л/ДНР" на заході України.