Фахівці СБУ стали на перепоні планам кремля утворити терористичні республіки на заході України.

Про це повідомляється у офіційному телеграм каналі СБУ.

"Кремль планував створити «народні республіки» у західних областях України, але СБУ цьому завадила. Один із учасників угруповання пішов на співпрацю зі слідством. Він розповідає, що група почала роботу з повалення конституційного ладу ще влітку 2021 року. На нього вийшов відставний співробітник ворожої розвідки, який виявився організатором «схеми». Він заявив про намір створити нове народовладдя в Україні, і якщо чинна влада «сама не піде у відставку», то група перейде до силового сценарію", – йдеться у повідомленні Служби безпеки України.

Також наші спецслужби зазначають, що за планом взятися до зброї мало понад 500 терористів.

"Для захоплення влади угруповання мало завербувати 500 бойовиків, бажано з колишніх військовослужбовців АТО, і забезпечити їх зброєю. Втілення плану мало збігтися в часі з російським повномасштабним вторгненням в Україну, але завдяки роботі СБУ мережу було викрито, а її організатора та ключових осіб – затримано на початку березня в Івано-Франківській і Хмельницькій областях. Один зі спільників визнав свою вину та дав покази на організатора. Матеріали щодо нього скеровано до суду", – повідомляє СБУ.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Раніше Знай.UA повідомляв, що Великобританія має очолити політичний процес на заклик до Міжнародного кримінального суду про видачу ордера на арешт путіна. Про це заявила депутат парламенту Великобританії та член Палати громад Лайла Моран.