Командир полку "Азов" Денис Прокопенко розповів про те, як окупанти використовували проти військових і цивільних речовину невідомого походження. Він записав відеозвернення, в якому детально описав ситуацію.

Денис Прокопенко зазначив, що епіцентр знаходився далеко, тому можливо це врятувало багатьом життя. Але, без наслідків не обійшлося. На даний момент неможливо провести аналіз, і з'ясувати, якою саме речовиною були отруєні люди, так як Маріуполь в повній блокаді.

Постраждалих екстрено доставили в лікарню, де їм надали медичну допомогу. У всіх спостерігалися однакові симптоми. Двоє військових перебувають під постійним наглядом лікарів.

Серед мирного населення, найбільше постраждала літня жінка, яка перебуваючи в підвалі кілька разів втрачала свідомість. Чоловік розповідає, що її ледве вдалося реанімувати. Вона зараз навіть не може ходити, хоч до удару зі здоров'ям все було добре.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Жителі Маріуполя, фото: скріншот з відео
Жителі Маріуполя, фото: скріншот з відео

Основна симптоматика постраждалих: гіперемія обличчя, підвищення артеріального тиску, сухість і печія в області ротоглотки, слизових ділянок очей.

Поки відомо, що ворогом були застосовані отруйні речовини або сильнодіючі отруйні речовини переважно задушливої дії. Втім, через знаходження в повній блокаді їх токсикологічний аналіз Неможливий.

Жителі Маріуполя, фото: скріншот з відео
Жителі Маріуполя, фото: скріншот з відео

Отруйна речовина на місто було скинуто пізно ввечері, 11 Квітня. При цьому, в Росії вже встигли поширити чергову неправдиву інформацію про те, що вони нічого не робили, і це зовсім не вони. В черговий раз вони показали весь свій цинізм, і довели, що людські життя для них нічого не значать.

Жителі Маріуполя, фото: скріншот з відео
Жителі Маріуполя, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що голова Чернігівської ОДА В'ячеслав Чаус про наступ на Чернігів: не ведіться

Раніше повідомлялося, що Бєлгород знову "на вухах": невідомі зруйнували залізничні колії

Також, захисники Маріуполя потужно звернулися до українців, триматимуть оборону до останнього