Російський генерал, який віддавав накази про обстріли Бучі та Ірпеня, виявився українцем.

Про це повідомляє Управління СБУ в Черкаській області з посиланням на старосту села Текуча біля Умані Олександра Гершуна.

Так, стало відомо, що генерал Росії Віталій Школенко, який віддавав накази про обстріли Бучі та Ірпеня є уродженцем Уманського району Черкаської області. Як розповів староста села, генерал Школенко - його родич. Він сильно шкодує, що має сімейні зв'язки з зрадником і називає його "істотою".

Староста села Текуча Олександр Гершун, скріншот
Староста села Текуча Олександр Гершун, скріншот

Як виявилося, що коли Школенко віддавав накази здійснювати звірства в Бучі та Ірпені, тоді там у нього теж було багато родичів. При цьому сам генерал не раз навіть приїжджав в гості до родичів з цих міст.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Староста села Текуча Олександр Гершун зазначив, що генерал РФ точно знав, які міста вони бомблять, проте сімейні зв'язки не зупинили від жорстоких наказів.

Як повідомив в ефірі Радіо Свобода радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко, в Бучі в Київській області під час окупації російськими військами загинули щонайменше 400 осіб. Однак російська влада все заперечує і називає це "провокацією" і "постановкою".

Нагадавши, окупант, який вбивав мирних жителів у Бучі, готовий повернутися в Україну: "думає, що його не знайдуть?"

Раніше Знай писав, почали спалювати тіла загиблих: російські окупанти після провалу в Бучі звезли до Маріуполя мобільні крематорії

Також Знай писав, різанина в Бучі: європейські країни оголосили нову хвилю висилки дипломатів рф через геноцид українців