Через війну в Україні більшість країн світу ввели економічні санкції проти росії. Однак у російській федерації намагаються знайти шляхи обходу заборон та налагодити канали контрабанди.

У цьому росії стали в пригоді деякі союзники, які допомагають їй обійти обмеження та ввозити через кордон підсанкційні товари. У Головному управлінні розвідки Міноборони України пояснили, яким чином росіяни уникають санкцій.

Головним помічником росії несподівано стала Грузія, яка й сама була жертвою російської агресії у 2008 році. У той час, як пересічні грузини підтримують Україну, керівництво країни та деякі контрабандисти переправляють до росії велику кількість товарів військового, подвійного та цивільного призначення.

"Щоб обійти санкції російські агенти налагоджують канали контрабанди, які проходять, зокрема, територією Грузії. При цьому, представники грузинських спецслужб отримали вказівку від політичного керівництва не перешкоджати діяльності контрабандистів", – зазначають в українській розвідці.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Також контрабанда для кремля йде через Східну Азію.

Скрін, Facebook розвідка України
Скрін, Facebook розвідка України

Ще одним джерелом постачання підсанкційних товарів стали… російські мародери, які пересилають додому нагробовані в Україні гаджети, техніку, предмети розкоші.

Нагадаємо, що у Європарламенті звинуватили РФ у геноциді українців і закликали позбавити права вето в ООН

Раніше повідомлялося, військовий експерт розповів, хто стане наступною цiллю путіна: "Хоче повний контроль над Східною Європою".

Також, російські звірства у Бучі довели фотографії з супутника: тіла загиблих лежали як мінімум з 19 березня.