Українка розповіла, як до останнього відмовлялася виїжджати з Маріуполя і як виживала в жахливих умовах з маленьким сином. Про це пише medium.com.

Катерина Калюжна зізналася, що ще 23 лютого і не підозрювала, що Росія зважиться на настільки цинічне вторгнення. Однак вранці наступного дня близько 5:00 пролунали вибухи і все змінилося. Жінка зазначила, що вона могла евакуюватися ще в перші дні, проте сімейство вирішило залишитися вдома, щоб допомагати місту. Кожен день окупанти бомбили місто, доводилося ночувати в коридорі і в підвалі з дитиною. При цьому ВС росії добре знали, що обстрілюють мирних людей.

Маріуполь. Фото: medium.com
Маріуполь. Фото: medium.com

Українка розповіла, що 15 березня люди почали виходити на вулицю, щоб приготувати їжу, так як в будинках не було ніяких комунікацій. Готувати доводилося прямо під обстрілами, вони ледь встигали нагодувати дітей.

Незабаром сім'я все ж прийняла рішення покинути місто, після того, як потрапила під обстріл "градами".

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Маріуполь. Фото: medium.com
Маріуполь. Фото: medium.com

"Коли ми їхали, я не могла дізнатися Маріуполь. Навколо - вогонь, скло, розруха і тіла мирних, ні в чому не винних мирних людей. На виїзді в Приморському районі я побачила картину, яка досі стоїть у мене перед очима: розбитий приватний будинок у якого тіла двох людей, накриті простирадлом, і собака. А поруч - людина, що копає могилу, де через кілька хвилин їх поховає", - розповіла жінка.

Раніше Знай писав, у росіян закралися підозри після вибуху в Бєлгороді і звинувачень у бік України: "У них вже немає авіації".

Також ми писали, "умови не дозріли": Путін все ще не хоче зустрічатися з Зеленським для миру в Україні.

Нагадаємо, Володимир Зеленський, виступаючи перед Норвегією, просив зброю проти кораблів: Російські міни можуть доплисти до них.