Олександра Дрік, відома своєю активною громадянською позицією у боротьбі з корупцією, та старший проєктний менеджер в Офісі реформ при Кабміні, пояснила українцям, чи наблизять санкції Україну до реформ.

Олександра Дрік нагадала, що невдовзі після повномасштабного вторгнення росії в Україну американський президент сказав наступне: "альтернатива - це третя світова війна".

"Україна з такими формулюваннями не згодна, тому що, ми вважаємо що третя світова війна вже йде і це саме українська армія зараз стримує путіна від подальшого просування на захід", - зазначила експерт.

Тоді, на чолі з неформальним лідером США, колективний захід прийняв рішення, що боротися з росією вони будуть не військовими та економічними методами.

Місяць по тому росія стала світовим лідером за кількістю накладених на неї санкції. Але цього замало.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

Наразі стримують росію не санкції, а українська армія. Втім, зазначає експерт, санкції справді можуть бути ефективним інструментом впливу тиску для того, щоб вичерпані ресурси агресора на продовження цієї війни, але лише за умови якщо вони будуть швидкими і жорсткими.

Тому одне із ключових завдань української дипломатії було і залишається переконувати країни світу у тому, що санкції, які водяться мають бути максимально швидкими і жорстким.

"Це означає максимально жорсткі обмеження торгівлі фінансових операцій, роботи певних російських підприємств, в першу чергу військових, обмеження пересування польотів, доступу до морських портів, персональні санкції, в тому числі на олігархів і так далі. Певний прогрес в цьому є, тому що санкції, які зараз водяться Великою Британію, з Канадою, США, Японією та іншими країнами, їх вже тисячу. Вони стають все жорсткішими і вони вже мають ефект на економіку Росії".

Нагадаємо, раніше членів делегацій України і рф могли отруїти хімічною зброєю.

Як повідомляв портал "Знай.ua", росіяни повірили, що кожен українець керує "Байрактаром".

Також "Знай.ua" писав, що мама 15-річного хлопця з Чернігова загинула на очах у сина.