Відоме агентство, яке веде незалежні розслідування Bellingcat, оприлюднило інформацію, що після переговорів між Росією і Україною, відчули ознаки отруєння.

У Twitter Bellingcat розмістивши серію публікацій, в яких йдеться деталі отруєння. Повідомляється, що Bellingcat може підтвердити ці дані:

"Три делегати, які беруть участь у мирних переговорах між Україною і Росією в ніч з 3 на 4 березня 2022 року, відчували симптоми отруєння хімікатами. Одним з постраждалих був Роман Абрамович".

Крім Абрамовича, ознаки отруєння відчули ще один російський підприємець і український народний депутат Рустем Умеров. Відзначимо, що раунд переговорів у другій половині дня 3 березня відбувся на території Білорусії і тривав близько 22 годин.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Після переговорів учасники пішли в квартиру в Києві, і відчули запалення очей і шкіри і пронизливий біль в очах. Симптоми не вщухали до ранку.

За даними іншого західного видання, Абрамович відчув "сліпоту" та отримав лікування вже в Туреччині, куди переговорники направились наступного дня. Слідчого Bellingcat попросили допомогти провести експертизу фахівцями з хімічної зброї.

Найбільш ймовірний варіант-це вплив порфірину, фосфорорганічних або біциклічних речовин.

Прес-секретар російського олігарха Романа Абрамовича підтвердив BBC інформацію ряду британських і американських ЗМІ, що у нього були симптоми отруєння в березні після зустрічі з переговорів між Україною і РФ.

Доповнення:

Після випуску новини стало відомо, що BBC не може визначитися, чи коментував представник Абрамовича чутки про його отруєння. Американська розвідка висунула свою версію: нездужання Абрамовича та українських переговорників було спричинене факторами зовнішнього середовища.

"Тобто це - не отруєння", - підкреслило джерело Reuters, не вдаючись у деталі.

Нагадаємо, раніше в АТБ запустили виробництво особливих екзотичних консервів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українська розвідка має агентів поблизу Путіна, щоб знати про плани на війні.

Також "Знай.ua" писав, що українці з Генічеська отримали російські рублі від окупантів, але швидко виправилися".