Стало відомо про те, що в Україні назріває екологічна катастрофа, і тут знову вина росіян. Окупанти не забирають тіла своїх загиблих у Сумській області.

Про це повідомив виконуючий обов'язки директора Управління охорони Здоров'я Сумської ОВА Анатолій Котляр у коментарі Суспільному.

Окупанти донині не забрали тіла своїх військових, які загинули на самому початку повномасштабного російського вторгнення. А пройшов, між іншим, з цього моменту вже місяць.

Тіла окупантів, фото: вільне джерело
Тіла окупантів, фото: вільне джерело

Це надає загрозу навколишньому середовищу, і в черговий раз доводить, що російські військові не потрібні своєму командуванню. Їх життя нічого не варті, на їхню думку.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Вони не потрібні тій стороні, вони їх не забирають, вони залишаються у нас і становлять дуже велику загрозу, перш за все екологічну. Розкладаючись, людське тіло виділяє трупну отруту", - пояснив Котляр.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

Далі він зазначив, що міжнародне гуманітарне право передбачає необхідність взяти біологічні зразки для того, щоб пізніше за допомогою ДНК визначити, хто це був. Однак, мабуть, російській стороні це нецікаво.

Далі Анатолій Котляр зазначив, що Сумська ОВА замовила 10 рефрижераторів для того:, щоб зберігати тіла, однак через те, що залізниця заблокована, їх так і не доставили поки що. Тіла зберігають зараз у поліетиленових пакетах.

Знищена російська техніка. Генштаб ЗСУ
Знищена російська техніка. Генштаб ЗСУ

"Потрібно визначати місця, де їх тимчасово прикопувати, а після перемоги ми кожного з них ідентифікуємо і повернемо їх батькам", — розповів чиновник.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський закликав Європу і США діяти більш рішуче

Раніше повідомлялося, що Україна місяць героїчно протистоїть "блискавичній війні" Путіна

Також, Віктор Павлік розчулив українців обіймами з маленьким сином: готуються до розлуки