Папа Римський Франциск пожертвував особисті заощадження для придбання карети швидкої допомоги для Львова.

Це стало можливим після звернення Львівської міськради до колег з польської Лодзі – надіслати карету "швидкої", оскільки весь основний медичний транспорт зараз відправлено на передову, повідомляє Маркіян Лопчак, секретар Львіської міськради у своєму дописі на Facebook.

Також він повідомив, що ще одну карету швидкої придбає для міста Ватикан.

Він подякував всім, хто долучився до доброї справи у важкий час для українців.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Величезне ДЯКУЮ Папі Франциску, архієпископу Гжегожу Рисю, міській раді Лодзя та особисто Марціну Голашевському! Дякую усім полякам за те, що з перших днів так потужно підтримуєте Україну! Це буде і ваша перемога", - написав Лопчак.

Він також повідомив, що друзі із Польщі передали також карети швидкої та медикаменти для українських військових.

"Один автомобіль поїде у користування 103-ї бригади тероборони. Другий – для прикордонників".

Також 22 березня папа Римський Франциск мав телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. У розмові глава України розповів папі Римському про проблему з гуманітарними коридорами, які обстрілюють окупанти.

Нагадаємо, раніше Папа Франциск поговорив із Зеленським про війну.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у мережі розповіли історію Каховського журналіста Олега Батурина, який витримав 8 днів катувань.

Також "Знай.ua" писав, що Папа Римський Франциск благає Бога і сильних світу цього врятувати Україну.