Папа Римський Франциск в черговий раз помолився за мир в Україні на площі Святого Петра. Вважає, що це все нелюдяно, і Володимиру Путіну потрібно піти з України.

Все це сталося під час щотижневої недільної проповіді, яка пройшла в неділю, 20 березня. Папа Римський Франциск ще раз засудив російське вторгнення на територію України, і попросив світових лідерів докласти більше зусиль, щоб це зупинити.

"Агресія проти України, на жаль, не сповільнюється. Це безглузда різанина, де кожен день повторюються вбивства і звірства. Цьому немає виправдання", - сказав понтифік десяткам тисяч людей на площі Святого Петра.

Понтифік розповів громадянам, що на тижні бомби Росії в черговий раз сипалися на літніх людей, дітей, а також вагітних, чого абсолютно не повинно бути в цивілізованому світі.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Все це-нелюдське, більше того, це святотатство, бо виступає проти сакральності людського життя, перш за все, проти беззахисного людського життя, яке слід поважати і захищати, а не винищувати. Не забувайте: це нелюдська і святотатська жорстокість" - продовжив він.

Папа Римський Франциск, скріншот: YouTube
Папа Римський Франциск, скріншот: YouTube

Раніше він написав пост українською мовою на офіційному акаунті в соціальній мережі Twitter, де підтримав Україну та її мешканців, що зіткнулися з жахливою війною.

Будьмо поруч із цим багатостраждальним народом і обіймімо його конкретними зусиллями та молитвою. Прошу вас, не звикаймо до війни та насильства, не втомлюймося великодушно приймати, не лише тепер, але й наступними тижнями та місяцями. #Україна

Нагадаємо, що у Сумах через ворожий обстріл стався витік аміаку на заводі: названо зону потенційного ураження

Раніше повідомлялося, чтпро росіяни влаштували в магазині бійку за цукор, дійшло до рукопашної

Також, в Мозирі загинуло 25 російських солдатів, згоріли в палаючій техніці-допомогли білоруські патріоти